Pracownia Badań Mikrobiologicznych

Kierownik Pracowni
Małgorzata Fajfer
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel.: 95 306 72 61

Pracownia Badań Mikrobiologicznych wykonuje :

  1. mikrobiologiczne badania żywności, pasz;
  2. mikrobiologiczne badania próbek środowiskowych z obszaru produkcji i obrotu żywnością i paszami;
  3. mikrobiologiczne badania próbek środowiskowych z etapu produkcji pierwotnej;

 

 

Pracownia Badań Chemicznych

Kierownik Pracowni
Agnieszka Deka-Antonowicz
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel.: 95 720 42 63

Pracownia Badań Chemicznych wykonuje:

  1. badania chemiczne żywności i pasz;
  2. badania mikroskopowe pasz w kierunku wykrywania obecności białka pochodzenia zwierzęcego;
  3. wykrywanie obecności larw włośni w mięsie surowym metodą wytrawiania próbki zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszania.

 

 

Pracownia Badań Serologicznych w Zielonej Górze

Kierownik Pracowni
Małgorzata Kocińska
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel.: 68 453 73 63

Pracownia Badań Serologicznych wykonuje:

  1. diagnostyka serologiczna chorób zwierząt;
  2. diagnostyka wścieklizny;
  3. bakteriologiczne badania materiału biologicznego pochodzenia zwierzęcego, w tym diagnostyka parazytologiczna zwierząt;
  4. diagnostyka molekularna chorób zakaźnych zwierząt, pasz metodą rt-PCR w kierunku wykrywania obecności białka pochodzenia zwierzęcego;
  5. wykrywanie obecności larw włośni w mięsie surowym  metodą wytrawiania próbki zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszania.