Pracownia Badań Mikrobiologicznych
Kierownik Pracowni
Małgorzata Fajfer
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel.: 95 306 72 61
Pracownia Badań Mikrobiologicznych wykonuje :
- mikrobiologiczne badania żywności, pasz;
- mikrobiologiczne badania próbek środowiskowych z obszaru produkcji i obrotu żywnością i paszami;
- mikrobiologiczne badania próbek środowiskowych z etapu produkcji pierwotnej;
Pracownia Badań Chemicznych
Kierownik Pracowni
Agnieszka Deka-Antonowicz
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel.: 95 720 42 63
Pracownia Badań Chemicznych wykonuje:
- badania chemiczne żywności i pasz;
- badania mikroskopowe pasz w kierunku wykrywania obecności białka pochodzenia zwierzęcego;
- wykrywanie obecności larw włośni w mięsie surowym metodą wytrawiania próbki zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszania.
Pracownia Badań Serologicznych w Zielonej Górze
Kierownik Pracowni
Małgorzata Kocińska
e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
tel.: 68 453 73 63
Pracownia Badań Serologicznych wykonuje:
- diagnostyka serologiczna chorób zwierząt;
- diagnostyka wścieklizny;
- bakteriologiczne badania materiału biologicznego pochodzenia zwierzęcego, w tym diagnostyka parazytologiczna zwierząt;
- diagnostyka molekularna chorób zakaźnych zwierząt, pasz metodą rt-PCR w kierunku wykrywania obecności białka pochodzenia zwierzęcego;
- wykrywanie obecności larw włośni w mięsie surowym metodą wytrawiania próbki zbiorczej z zastosowaniem metody magnetycznego mieszania.