CENNIK USŁUGOWYCH BADAŃ LABORATORYJNYCH |
||||||
Lp |
Rodzaj badań |
cena |
||||
netto |
PKWiU |
vat |
brutto |
|||
I |
Badania mikrobiologiczne materiału patologicznego |
|||||
1 |
pobranie materiału do badań |
23,15 |
75.01 |
8% |
25,00 |
|
2 |
utylizacja za 1 kg |
7,41 |
75.00 |
8% |
8,00 |
|
3 |
wielokierunkowe |
46,3 |
75.00 |
8% |
50,00 |
|
4 |
moczu z oznaczeniem ogólnej liczby bakterii |
50,00 |
75.00 |
8% |
54,00 |
|
5 |
wykrywanie Salmonella spp: |
92,59 |
75.00 |
8% |
100,00 |
|
6 |
wykrywanie Listeria spp. |
92,59 |
75.00 |
8% |
100,00 |
|
7 |
jednokierunkowe (Clostridium, ORT i inne) |
33,33 |
75.00 |
8% |
36,00 |
|
Oznaczanie lekooporności szczepu |
||||||
1 |
metoda dyfuzyjno-krążkowa |
32,41 |
75.00 |
8% |
35,00 |
|
2 |
w zmodyfikowanej atmosferze (beztlenowej) |
50,00 |
75.00 |
8% |
54,00 |
|
3 |
metoda automatyczna wg systemu Micronaut |
50,00 |
75.00 |
8% |
54,00 |
|
Badania parazytologiczne |
||||||
1 |
preparat bezpośredni z dostarczonego materiału |
13,89 |
75.00 |
8% |
15,00 |
|
2 |
metoda flotacji |
23,15 |
75.00 |
8% |
25,00 |
|
3 |
metoda mikroskopowa (zeskrobiny, wymazy z wola – próbka zbiorcza do 5 szt.) |
20,37 |
75.00 |
8% |
22,00 |
|
4 |
w kierunku warrozy/nozemozy |
23,15 |
75.00 |
8% |
25,00 |
|
5 |
badanie mięsa na obecność włośni metodą wytrawiania |
55,56 |
75.00 |
8% |
60,00 |
|
Badania mykologiczne |
||||||
1 |
preparat bezpośredni z dostarczonego materiału |
13,89 |
75.00 |
8% |
15,00 |
|
2 |
metoda hodowlana: |
|||||
a/ wyściółka, mleko, wymaz i inne |
22,22 |
75.00 |
8% |
24,00 |
||
b/ zeskrobiny w kierunku dermatofitów |
38,89 |
75.00 |
8% |
42,00 |
||
II |
Badania serologiczne |
|||||
1 |
Badanie metodą ELISA w kierunku EBB: |
|||||
a/ próbka pulowana /pula do 10 szt./ |
41,67 |
75.00 |
8% |
45,00 |
||
b/ próbka pojedyncza |
20,37 |
75.00 |
8% |
22,00 |
||
2 |
Inne badania metodą ELISA |
|||||
a/ 1-50 próbek |
33,33 |
75.00 |
8% |
36,00 |
||
b/ 51-90 próbek |
27,78 |
75.00 |
8% |
30,00 |
||
c/ powyżej 90 próbek |
20,37 |
75.00 |
8% |
22,00 |
||
3 |
Badanie metodą OWD |
20,37 |
75.00 |
8% |
22,00 |
|
4 |
Odczyn kwaśnej aglutynacji płytkowej /OKAP/, aglutynacja płytkowa |
7,41 |
75.00 |
8% |
8,00 |
|
5 |
Test aglutynacji probówkowej /OA/ |
18,52 |
75.00 |
8% |
20,00 |
|
6 |
Badanie serologiczne koni: |
|||||
a/ metoda mikro OWD - zaraza stadnicza |
50,00 |
75.00 |
8% |
54,00 |
||
b/ metoda OWD - nosacizna |
31,48 |
75.00 |
8% |
34,00 |
||
c/ metoda AGID - NZK |
28,70 |
75.00 |
8% |
31,00 |
||
7 |
Diagnostyka chorób zakaźnych metodą rt-RT PCR /jeden kierunek/ - po wcześniejszym uzgodnieniu z pracownią |
|||||
a/ za 1 próbkę |
277,78 |
75.00 |
8% |
300,00 |
||
b/ od 2-5 próbek |
244,44 |
75.00 |
8% |
264,00 |
||
c/ od 6 -10 próbek |
200,00 |
75.00 |
8% |
216,00 |
||
d/ powyżej 10 próbek |
177,78 |
75.00 |
8% |
192,00 |
||
III |
Badania mikrobiologiczne żywności, pasz i prób środowiskowych |
|||||
1 |
Oznaczanie ogólnej liczby drobnoustrojów tlenowych |
32,52 |
71.20 |
23% |
40,00 |
|
2 |
Wykrywanie Salmonella spp: |
|||||
a/ metoda klasyczna - próbka pojedyncza |
81,3 |
71.20 |
23% |
100,00 |
||
b/ metoda klasyczna – próbka zbiorcza |
162,6 |
71.20 |
23% |
200,00 |
||
c/ metoda PCR |
73,17 |
71.20 |
23% |
90,00 |
||
3 |
Badanie w kierunku Listeria monocytogenes: |
|||||
a/ wykrywanie obecności – metoda klasyczna - próbka pojedyncza |
81,3 |
71.20 |
23% |
100,00 |
||
b/ wykrywanie obecności metoda klasyczna – próbka zbiorcza |
215,45 |
71.20 |
23% |
265,00 |
||
c/ wykrywanie obecności – metoda PCR |
113,01 |
71.20 |
23% |
139,00 |
||
d/ oznaczanie liczby metodą płytkową |
51,22 |
71.20 |
23% |
63,00 |
||
4 |
Oznaczanie liczby Escherichia coli metodą płytkową |
39,84 |
71.20 |
23% |
49,00 |
|
5 |
Oznaczanie liczby Enterobacteriaceae metodą płytkową |
58,54 |
71.20 |
23% |
72,00 |
|
6 |
Oznaczanie liczby bakterii z gr. coli metodą płytkową |
39,84 |
71.20 |
23% |
49,00 |
|
7 |
Oznaczanie liczby komórek somatycznych w mleku metodą mikroskopową |
39,84 |
71.20 |
23% |
49,00 |
|
8 |
Oznaczanie pozostałości antybiotyków lub innych substancji hamujących w mleku – Delvotest |
39,84 |
71.20 |
23% |
49,00 |
|
9 |
Oznaczanie liczby gronkowców chorobotwórczych metodą płytkową |
56,10 |
71.20 |
23% |
69,00 |
|
10 |
Badanie w kierunku Campylobacter spp. |
|||||
a/ wykrywanie obecności |
126,83 |
71.20 |
23% |
156,00 |
||
b/ oznaczanie liczby metodą płytkową |
130,08 |
71.20 |
23% |
160,00 |
||
11 |
Wykrywanie beztlenowych bakterii przetrwalnikujących: |
|||||
a/ wykrycie obecności |
39,84 |
71.20 |
23% |
49,00 |
||
b/ wykrycie obecności beztlenowców redukujących siarczany IV |
39,84 |
71.20 |
23% |
49,00 |
||
c/ wykrywanie obecności Clostridium perfringens |
64,23 |
71.20 |
23% |
79,00 |
||
12 |
Oznaczenie liczby drobnoustrojów metodą agarowej płytki kontaktowej |
15,45 |
71.20 |
23% |
19,00 |
|
13 |
Oznaczanie liczby Bacillus cereus metodą płytkową |
48,78 |
71.20 |
23% |
60,00 |
|
14 |
Oznaczanie ogólnej liczby drożdży i pleśni |
39,84 |
71.20 |
23% |
49,00 |
|
15 |
Wykonanie próby termostatowej |
16,26 |
71.20 |
23% |
20,00 |
|
16 |
Wykonanie próby szczelności |
19,51 |
71.20 |
23% |
24,00 |
|
17 |
Wykonanie próby organoleptycznej |
19,51 |
71.20 |
23% |
24,00 |
|
IV |
Badania chemiczne żywności |
|||||
1 |
Oznaczanie zawartości białka |
64,23 |
71.20 |
23% |
79,00 |
|
2 |
Oznaczanie zawartości tłuszczu |
64,23 |
71.20 |
23% |
79,00 |
|
3 |
Oznaczanie zawartości soli kuchennej |
38,21 |
71.20 |
23% |
47,00 |
|
4 |
Oznaczanie zawartości histaminy metodą HPLC |
170,73 |
71.20 |
23% |
210,00 |
|
a) cena za jedną próbkę |
||||||
b) cena za 9 prób ( 9 próbek do oceny partii, zgodnie z Rozporządzeniem Komisji (WE) nr 2073/2005). |
1170,73 |
71.20 |
23% |
1440,00 |
||
5 |
Oznaczanie zawartości pierwiastków – za każdy |
|||||
a/ AAS- technika płomieniowa /Ca, Mg, Na, K, Zn, Fe, Mn, Pb, Cd/ |
78,05 |
71.20 |
23% |
96,00 |
||
b/ GF-AAS- technika kuwety grafitowej /Pb,Cd/ |
88,62 |
71.20 |
23% |
109,00 |
||
c/ HG-AAS- technika generacji wodorków /As,/ |
92,68 |
71.20 |
23% |
114,00 |
||
d/ CV-AAS- technika amalgamacji par rtęci /Hg/ |
78,05 |
71.20 |
23% |
96,00 |
||
6 |
Oznaczanie zawartości wody |
34,15 |
71.20 |
23% |
42,00 |
|
7 |
Oznaczanie popiołu |
35,77 |
71.20 |
23% |
44,00 |
|
V |
Badania chemiczne pasz |
|||||
1 |
Oznaczanie zawartości kokcydiostatyków jonoforowych technika HPLC: |
|||||
a/ monenzyna |
117,07 |
71.20 |
23% |
144,00 |
||
b/ salinomycyna |
117,07 |
71.20 |
23% |
144,00 |
||
c) narazyna |
126,83 |
71.20 |
23% |
156,00 |
||
d/ lasalocid |
117,07 |
71.20 |
23% |
144,00 |
||
e) nikarbazyna |
117,07 |
71.20 |
23% |
144,00 |
||
f) semduramycyna |
117,07 |
71.20 |
23% |
144,00 |
||
g) monenzyna,narazyna,salinomycyna- za komplet |
292,68 |
71.20 |
23% |
360,00 |
||
2 |
Oznaczanie zawartości pierwiastków – za każdy |
|||||
a/ AAS- technika płomieniowa /Ca, Mg, Na, K, Zn,Fe, Mn, Pb, Cd/ |
78,05 |
71.20 |
23% |
96,00 |
||
b/ GF-AAS- technika kuwety grafitowej /Pb,Cd/ |
88,62 |
71.20 |
23% |
109,00 |
||
c/ HG-AAS- technika generacji wodorków /As, Se/ |
92,68 |
71.20 |
23% |
114,00 |
||
d/ CV-AAS- technika amalgamacji par rtęci /Hg/ |
78,05 |
71.20 |
23% |
96,00 |
||
3 |
Oznaczanie zawartości fosforu |
78,05 |
71.20 |
23% |
96,00 |
|
4 |
Oznaczanie zawartości białka |
64,23 |
71.20 |
23% |
79,00 |
|
5 |
Oznaczanie zawartości tłuszczu |
64,23 |
71.20 |
23% |
79,00 |
|
6 |
Oznaczanie włókna |
67,48 |
71.20 |
23% |
83,00 |
|
7 |
Oznaczanie zawartości wody |
34,15 |
71.20 |
23% |
42,00 |
|
8 |
Oznaczanie zawartości popiołu |
37,40 |
71.20 |
23% |
46,00 |
|
9 |
Oznaczanie zawartości chlorków |
38,21 |
71.20 |
23% |
47,00 |
|
10 |
Oznaczenie homogeniczności pasz |
360,16 |
71.20 |
23% |
443,00 |
|
11 |
Oznaczenie nierozpuszczalnych zanieczyszczeń w tłuszczach |
143,90 |
71.20 |
23% |
177,00 |
|
12 |
Oznaczanie zawartości mocznika |
74,80 |
71.20 |
23% |
92,00 |
|
13 |
Wykrywanie obecności i rodzaju przetworzonego białka zwierzęcego metoda mikroskopowa |
143,90 |
71.20 |
23% |
177,00 |
|
14 |
Wykrywanie i identyfikacja gatunkowa przetworzonego białka zwierzęcego metoda real time PCR |
|||||
a/ dla jednego gatunku (DNA przeżuwaczy) |
400,00 |
71.20 |
23% |
492,00 |
||
b/dla trzech gatunków (DNA przeżuwaczy, drobiowe, wieprzowe) |
600,00 |
71.20 |
23% |
738,00 |
Pliki do pobrania: